dimarts, 9 de juliol del 2013

Primeres lectures del 2013


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/85/Graceling_cover.png/200px-Graceling_cover.pngLa primera lectura de l'any va ser Graceling de Kristin Cashore, una novel·la que feia molt bona pinta ja que era del tipus preferit dels membres del club: fantasia juvenil. Així doncs, ens pensàvem que el llibre ens agradaria com ens va agradar, per exemple, Ales de foc. Però no va ser del tot així. La veritat és que a la majoria Graceling ens va decebre. Ningú va criticar gaire la història però el que sí que vam criticar va ser el nombre de pàgines que dedicava l'autora per cada fet. 50 pàgines per explicar com els protagonistes van d'un lloc a un altre sense que la trama en si avanci gens i per altra banda un desenllaç final que dura mitja pàgina i que, si no estàs del tot concentrat et pots saltar sense voler. És la primera part d'una trilogia que, els que els havia agradat ja havien començat la segona part Foc.

Pel dimecres 27 de febrer ens vam llegir El lector de Bernhard Schlink, una novel·la que no és pròpiament juvenil però que a ningú li va desagradar del tot. Ens presenta temes seriosos, com l'analfabetisme o què hauria d'haver fet Hanna Schmitz quan li van ordenar deixar morir tota aquella gent durant la segona guerra mundial. Com a tema secundari, que surt al principi el llibre ens parla d'un amor entre el protagonista i la Hannah, que llavors li doblava l'edat. En general és una lectura seriosa, que ens fa pensar en temes més profunds que els que ens fan pensar les que llegim normalment.

La novel·la del Març va ser Revòlver de Marcus Sedgwic. Està ambientada al 1910 al nord del Cercle Polar Àrtic i comença amb la mort del pare del protagonista. A partir d'aquí ens trasllada a les terres del Gran Nord i ens mostra la duresa de la vida dels treballadors de les companyies mineres i de les seves famílies.

-Daniel Rius-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada